Производство, внос и търговия на работни облекла

Често у нас валят сравнения на ситуацията тук и тази в чужбина. Швейцария и Германия са най-споменаваните държави в такива моменти. Но те не са станали хубави и добри от самосебе си. За пример днес ще дадем една друга държава, за която не се говори често в новините, но пък е желана дестинация за българската младеж - Холандия.

Какво знаем за тази ветровита държава - там всички карат колела, издигат диги, за да се пазят от водата и политиката срещу наркотиците е много по-свободна.

Любопитство у нас събуди причината защо всички холандци предпочитат велосипеда, а колите са оставени да събират прах и да чакат своето време в гаражите.

Още в началото на миналия век велосипедът е бил предпочитан начин на транспорт в Холандия. Тогава колите не са били толкова популярни, а колелото започнало да заменя дори и коня. Дори преди вече повече от 100 години в Холандия е започнала да се изгражда инфраструктура за велосипедисти.

След Втората световна война Холандия не страдала, а дори напротив - приходите на всяко домакинство скочили през 50-те години с 44%, а до 70-те години този процент скочил до 222% увеличение. Холандците започнали да харчат тези пари и логично от 1957 г. започнало купуването на повече автомобили. За изненада обаче улиците на Холандия не били добре пригодени за автомобилен транспорт. Те били тесни и неравни. За това започнало разрушаването на сгради, за да се разширяват пътните артерии. Част от старата велосипедна инфраструктура била премахната.

Това имало своята висока цена - карането на колело отбелязва огромен спад всяка година, а в бума на автомобилите, през 1971 г., 3300 живота на велосипедисти са били отнети на пътя при катастрофи. 400 от загиналите са били деца.

Това вдигнало страната на протести (колко познато, нали) и водени от майки демонстрации връщат на холандците велоалеите и спокойствието на пътя.

Социалната ангажираност към каузата връща хората върху колелата, а с това инцидентите намаляват. На протестите помага и първата криза с петрола, която не позволявала редовното ползване на автомобила.

"Да бъдем по-независими и да променим живота си завинаги", са били думите на тогавашния министър-председател на Холандия, с които призовал своя народ за промяна. И така водени от каузата за спасяването на детския живот на пътя, Холандия отново започнала да кара колело така, както я познаваме днес.

В България от нас зависи как ще променим себе си и начина си на превоз. Няма нужда да протестираме, за да променим себе си, а само да разкажем на децата до нас колко по-добре е те да са видими, чути и най-важното - в безопасност. Първата крачка може да бъде в закупуването на светлоотразителни жилетки, които гарантират видимостта на нашето ДЕТЕ на пътя, независмо дали кара колело или се прибира към вкъщи.

 

Детският живот е безценен, детският светлоотразителен елек не е струва само 8.50 лв.*

* До изчерпване на количествата!

Един лев от вашата покупка ще бъде дарен за една ДОБРА КАУЗА!

Ако желаете да закупите, свържете се с нас, като КЛИКНЕТЕ ТУК